Clicky


Tbs na dollemansrit

Tbs na dollemansrit
29-12-2015 17:33 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Een 43-jarige man uit Rhenen heeft tbs opgelegd gekregen na een dollemansrit in juni waarbij hij een spoor van vernieling trok in Nieuwegein. De man is door de rechtbank in Utrecht ook veroordeeld tot 200 dagen gevangenisstraf en een rijverbod van vijf jaar.

RTV Utrecht zond vorige week spectaculaire beelden uit van de psychisch verwarde automobilist, die achtervolgd door de politie met zeer hoge snelheid door een woonwijk scheurde, rakelings langs fietsers reed en frontaal op een tegemoetkomende auto knalde. Ook reed hij dwars over een terras in Vreeswijk toen een andere auto hem de weg versperde.

Meerdere politieauto's raakten beschadigd bij pogingen de man te stoppen. Uiteindelijk reden agenten de automobilist klem op de oprit van de A27 waar ze de man met moeite in bedwang kregen.

De automobilist bleek onder invloed van cocaïne te zijn. Hij was gestopt met het innemen van antipsychotica en was cocaïne en alcohol gaan gebruiken, met alle gevolgen van dien. De man heeft psychische problemen, schulden, problemen in de relationele sfeer en is zwakbegaafd.