Transport Online - MAX-Repair en LEEUW Opleidingen sluiten overeenkomst

 


MAX-Repair en LEEUW Opleidingen sluiten overeenkomst

MAX-Repair en LEEUW Opleidingen sluiten overeenkomst
29-12-2015 13:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HEERLEN - MAX-Repair, het landelijke schadeherstelnetwerk voor trucks en zwaar werkmaterieel kiest LEEUW Opleidingen als partner voor haar praktische schadepreventie trainingen binnen de MAX-Repair Academy, passend binnen de verplichte bijscholing, code 95. MAX-Repair biedt haar klanten hiermee wederom een concrete oplossing schadelast binnen het wagenpark verder verlagen en te beheersen, een en ander ondersteund door onafhankelijk onderzoek door Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

De samenwerking start per 1 januari 2016.

Het is verplicht om iedere 5 jaar, 35 uur nascholing te volgen. Van deze 35 uur moet minimaal zeven uur bestaan uit een praktijk training. De praktische schadepreventie trainingen van de MAX-Repair Academy sluiten hier prima bij aan, mede begeleidt door een erkend en gecertificeerde trainer.  Er is onder andere keuze uit schadepreventietrainingen, manoeuvreertrainingen, tachograafanalyses en het Engels (links) rijden.

Het Engels rijden vindt centraal in Nederland plaats in het Trucksimulatorcentrum in Houten.  De tachograaf analyses geven een duidelijk beeld van het rijgedrag van de chauffeur op basis waarvan specifieke preventietraining verder wordt afgestemd. Alle overige trainingen vinden landelijk plaats binnen het schadeherstel netwerk van MAX-Repair.

Naast de zeven uur praktijk die meetellen binnen de verplichte nascholing code 95 bespaart de transporteur significant op banden, brandstof , remmen en schadeherstel.

Schadepreventieprogramma’s bij transportbedrijven laten kosten dalen, soms met wel 25 procent. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek door Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

LEEUW Opleidingen, opgericht in 1962 en gestart in Eindhoven behoort thans tot één van de grootste verkeerscholen in Nederland. Middels samenwerking met vereniging “Transportopleider”  en het landelijk schadeherstel netwerk van MAX-Repair is LEEUW Opleidingen in staat haar dienstverlening landelijk te verzorgen.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven en de organisatie telt 35 medewerkers.

MAX-Repair is het fabrikaatonafhankelijk netwerk voor het herstel van schades aan trucks en zwaar (werk) materieel.  Het netwerk bestaat momenteel uit 40 servicewerkplaatsen,  inclusief  zeven heavy-duty one-stop-shopping schadeherstelbedrijven en 2 reclamestudio’s voor trucks, bestelauto’s, trailers, personenvervoer en zwaar werkmaterieel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden