Clicky


Diverse leveranciers V&D staken bevoorrading

Diverse leveranciers V&D staken bevoorrading
29-12-2015 11:43 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Verscheidene leveranciers van V&D zijn inmiddels gestopt met het bevoorraden van de warenhuisketen. De magazijnen zitten nog wel vol, dus het in financiële problemen verkerende bedrijf is niet bang dat er snel gaten in de schappen ontstaan.

Een woordvoerder van V&D bevestigde dat dinsdag na berichtgeving in diverse media. Volgens het AD zou V&D onder meer de nieuwste boeken niet meer binnenkrijgen en is de levering van enkele horlogemerken gestaakt. Nieuwszender BNR meldde dat in de mode- en interieurbranche wordt gevreesd voor een golf van faillissementen als de warenhuisketen omvalt. Vooral kleinere leveranciers zouden de pineut zijn bij een mogelijk faillissement van V&D.

V&D verkeert sinds vorige week in zogeheten surseance. Het bedrijf is momenteel niet meer in staat om al zijn rekeningen te betalen. De webshop is vorige week al uit de lucht gehaald en cadeaukaarten worden niet meer geaccepteerd.

De bewindvoerders zijn bezig de mogelijkheden van een doorstart te onderzoeken. Het streven is de warenhuizen en de restaurants van La Place in ieder geval nog bijna twee maanden open te houden. Er hebben zich tientallen mogelijke kopers gemeld voor het retailbedrijf als geheel of onderdelen ervan.

Voor de levering van bijvoorbeeld broodjes hebben de bewindvoerders aparte afspraken gemaakt, zodat verse producten en etenswaren voorlopig wel nog elke dag nieuw binnenkomen. "We kunnen natuurlijk geen oud brood verkopen'', aldus de zegsman.

Naar verwachting wordt in de loop van januari duidelijk of, en zo ja in welke vorm, V&D en La Place een doorstart kunnen maken.