Clicky


Dode bij auto-ongeluk Bergen op Zoom

Dode bij auto-ongeluk Bergen op Zoom
29-12-2015 09:44 | Ongevallen | auteur ANP

BERGEN OP ZOOM - Op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom heeft maandagavond rond 23.15 uur een ernstige aanrijding plaatsgevonden. Bij de aanrijding viel één dode en zijn twee personen gewond geraakt, meldt de politie.

De aanrijding gebeurde bij de verkeerslichten ter hoogte van het Esso-tankstation. Door nog onbekende oorzaak kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing. Eén van de personenauto’s sloeg hierbij over de kop en de twee mensen die erin zaten kwamen bekneld te zitten.

Door een getuige zijn de hulpdiensten in kennis gesteld. De brandweer heeft assistentie verleend bij het bevrijden van de slachtoffers. Dit betroffen een 52-jarige vrouw uit Huijbergen en een 59-jarige man uit Bergen op Zoom. De vrouw is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom.

Omdat de man er ernstiger aan toe was is een traumahelikopter opgeroepen om naar de plaats van het ongeval te komen. Toen die in de buurt landde is, in het bijzijn van de trauma-arts, de man uit de auto bevrijd. Hij is met de traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Daar is de man aan zijn verwondingen overleden.

De bestuurder van de andere auto, een 28-jarige man uit Bergen op Zoom is ook naar het ziekenhuis gebracht. Hij wordt daar aan zijn verwondingen behandeld. Het is niet precies bekend wat voor letsel hij heeft opgelopen. Deze man is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar voor andere weggebruikers. Zodra dat mogelijk is mag de Bergenaar een verklaring afleggen bij de politie. Toen hij werd aangehouden werd deze man agressief in de richting van agenten. Twee agenten zijn licht gewond geraakt en hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Alle wegen rondom het incident zijn afgesloten geweest vanaf 23.15 uur om de hulpverleners hun werk veilig te kunnen laten doen. Toen het wegdek door medewerkers van de gemeente weer was gereinigd, dit was omstreeks 04.00 uur, zijn de wegen weer vrijgegeven voor alle verkeer. Het team Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval op de plaats van het incident. Hiermee gaan zij vandaag verder. Ook worden door agenten nog verschillende getuigen van het ongeval gehoord.