Clicky

 
Transport Online - 'Vuurwerkregels amper gehandhaafd'

'Vuurwerkregels amper gehandhaafd'

'Vuurwerkregels amper gehandhaafd'
28-12-2015 10:54 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De overheid mag dan wel strenge regels hebben voor het afsteken van vuurwerk, het handhaven ervan is zo goed als onmogelijk. Dat zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP maandag naar aanleiding van berichtgeving in het AD. "Als je het echt goed wilt doen, moet je heel veel politiemensen of opsporingsambtenaren inzetten'', aldus Van de Kamp. "Maar die capaciteit is er niet. De capaciteit van de politie is eindig.''

"De aanrijtijd ligt op 10 tot 15 minuten, terwijl die jongeren zich heel snel verplaatsen. Wil je daarop kunnen inspelen, dan moet je zorgen voor een grote politieaanwezigheid. Aan het einde van het jaar zitten we met heel wat overuren die moeten worden gecompenseerd, dus de politiecapaciteit is kleiner. De energie gaat dan vooral zitten in de aanpak van grote partijen gevaarlijk illegaal vuurwerk en zaken als geweldpleging'', legt Van de Kamp uit. "De aanpak van baldadige jongeren die te vroeg vuurwerk afsteken, staat dan laag op het prioriteitenlijstje."

In Nederland mag vuurwerk alleen afgestoken worden op oudejaarsdag, van 18.00 uur tot 02.00 uur. De handhaving rond het afsteken van vuurwerk buiten die tijden, ligt bij politie, gemeente en Openbaar Ministerie. De politie laat weten dat in aanloop naar de jaarwisseling de inzet zich richt op preventie in plaats van repressie: het accent ligt daarbij op illegale handel, transport en opslag van vuurwerk. "Jongeren die desondanks worden betrapt op het te vroeg afstelen van vuurwerk, gaan zoveel als mogelijk naar Halt'', aldus een woordvoerster.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden