Clicky


Bakker Voskamp uit Spijkenisse wint AD Oliebollentest

Bakker Voskamp uit Spijkenisse wint AD Oliebollentest
28-12-2015 09:18 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse mag zich de beste oliebollenbakker van Nederland noemen. De zaak kwam als beste uit de bus bij de AD Oliebolllentest 2015, schrijft de krant maandag.

Volgens de jury krijgt de consument er een "topbol", die het cijfer 10 verdient. "Knapperig vanbuiten, luchtig vanbinnen" en "mooie neutrale smaak", is het panel van het Centrum voor Smaakonderzoek lovend. Vijf jaar geleden had de bakker ook al de beste oliebollen van Nederland. Chef broodbakkerij Arnold Kabbedijk vergelijkt het bakken van de best bol met het bedrijven van topsport. "Ook tennisser Federer moet trainen. Dat doen wij dus ook. Er zijn vele honderden oliebollen doorgesneden om de structuur te bekijken. En eindeloos proeven. Overdreven? Vind ik niet", zegt hij in het AD. Voskamp gaat een extra verkooppunt inrichten vanwege de verwachte topdrukte en verwacht dit jaar meer dan 500.0000 oliebollen te bakken.

Op plek twee in de test eindigde Bakkerij Olink in Maarssen. Daar krijg je een "fantastische oliebol". "Voor je het weet ben je aan de tweede bezig", aldus de jury. Brood- Banketbakkerij Jan Pieter Duin in Tiel completeert de top-drie met een "bolletje van wereldklasse". Het allerslechtst uit de test kwam Gebakkraam Parel in Venlo. Die zaak kreeg slechts een 3 voor de oliebollen. "Neem een spons en snijd daar platte stukken van, 6 minuten frituren en je hebt de oliebollen van Parel", is het niet malse commentaar.

Het AD bezocht voor de test 164 bedrijven. Volgens de krant gaat de gemiddelde kwaliteit omhoog. 133 zaken kregen een voldoende en 39 zaken scoorden minimaal een 8.