Transport Online - Irak meldt inname IS-bolwerk in Ramadi

Irak meldt inname IS-bolwerk in Ramadi

Irak meldt inname IS-bolwerk in Ramadi
27-12-2015 19:44 | Buitenland | auteur ANP

BAGDAD - Iraakse troepen hebben zondag het overheidscomplex in het centrum van Ramadi ingenomen. Daarmee is de terreurgroep Islamitische Staat in deze Iraakse stad verslagen, meldde een woordvoerder van de strijdkrachten van Irak.

Het complex gold als het laatste bolwerk van IS in de provinciehoofdstad, gelegen op ongeveer 100 kilometer ten westen van Bagdad. Het offensief tegen de extremisten begon dinsdag. Islamitische Staat, veroverde de stad afgelopen voorjaar.

"We hebben het complex volledig onder controle'', zei de legerwoordvoerder. Volgens hem is er niets dat nog duidt op op de aanwezigheid van de tegenstander.

De herovering van Ramadi zou één van de belangrijkste overwinningen voor de Iraakse strijdkrachten zijn sinds Islamitische Staat in 2014 een derde deel van het land in handen kreeg.

De Iraakse regering heeft steeds gezegd dat na de herovering van Ramadi, de strijd zal worden verlegd naar Mosul, in het noorden van het land. Mosul is de grootste stad die in handen is van IS.

De Amerikaanse luchtmacht ondersteunt de opmars van het regeringsleger met uitgebreide luchtaanvallen op stellingen van de extremisten.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions