Clicky


TCR Trailers levert stukje machtsvertoon met 10-assige semi-dieplader

TCR Trailers levert stukje machtsvertoon met 10-assige semi-dieplader
24-12-2015 10:03 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

GENDT - TCR Trailers is een producent van onze eigen Nederlandse bodem is inmiddels alom bekend voor hun specialisatie in het ontwerp en de productie van op maat gemaakte opleggers. Maar niet alleen zijn zij sterk in eenvoudige (semi-)diepladers en vlakke opleggers, TSR heeft ook de capaciteiten in huis voor de meer complexere opleggers bestemd voor het exceptionele en uitzonderlijke vervoer.

Het bewijs hiervan wordt aangetoond met de recente levering van een 10-assige semi-dieplader, voorzien van hydraulische besturing, hydraulische vering en een hydraulisch stabiliserende nek. De assen zijn gemonteerd in een zogenaamde “7+3 configuratie”  waarbij de voorste 3-assen functioneren als een dolly, en waardoor in uitgeschoven toestand een uitstekende gewichtsverdeling ontstaat.

De ideale combinatie, want deze oplegger is ook nog eens dubbel uitschuifbaar tot een waanzinnige totale laadvloer lengte van ruim 30 meter. Samen met zijn nuttige laadvermogen van ruim 120 ton is deze titaan in staat om zowel extreme lengtes als extreme gewichten te vervoeren.

De hydraulische besturing is van een door TSR zelf ontwikkeld systeem (TSR Multicontrol©), voorzien van de laatste innovaties zoals een automatische uitlijn functie van de assen, automatische rijhoogte herstel en diagonale uitlijning. Gecombineerd met de hydraulische nek kan voor iedere soort lading de perfecte setting gevonden worden. Als van zelfsprekend zijn alle functies volledig bedienbaar middels een radiografisch afstandsbediening.

Ook in de meest uitzonderlijke gevallen kan de oplegger door elke bocht worden gemanoeuvreerd. Met deze 10-asser laat TSR zien alles in huis te hebben om zich te meten met “de groten”.