Clicky


Boze bestuurder rijdt vanwege parkeerbon in op parkeerwachter

Boze bestuurder rijdt vanwege parkeerbon in op parkeerwachter
23-12-2015 16:31 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ETTEN-LEUR - Een 64-jarige man uit Voorburg is woensdagmiddag op de Valpoort aangehouden nadat hij met zijn bestelauto zou zijn ingereden op een buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente. Dit gebeurde nadat hij een parkeerbon had gekregen. Bovendien zou hij de handhaver hebben bedreigd en beledigd, meldt de politie.

Twee handhavers zagen dat twee auto’s op de Valpoort fout geparkeerd stonden. Ter plaatse is een busbaan aangelegd met een besloten verklaring. Vanwege regelmatig terugkerende  parkeerproblemen is de straat een aandachtsgebied voor de controleurs.  Twee auto’s stonden op het trottoir

Met hun handheld gingen ze elk met een auto aan de slag om een bekeuring op te maken. Terwijl ze daar mee bezig waren, kwam de bestuurder van de bestelauto uit de bank naar buiten en riep of ze niets beter te doen hadden en dat hij voor een storing aan het werk was. Hierna liep hij weer naar binnen.

Toen hij weer naar buiten ging vroeg de handhaver om zijn ID-bewiijs. Hierop liet hij alleen een pasje van zijn werk zien. Vervolgens stapte hij in de bestelbus en riep: "Ik zou maar aan de kant gaan, anders rijd ik je onderste boven". Hierna vorderde de ‘BOA’ dat hij mee moest werken. De man startte echter de auto waarbij hij met de linkervoorkant van de auto het rechterbeen raakte en met zijn linkervoorwiel over de linkervoet reed.  

De andere handhaver trok vervolgens het portier van het nog rijdende voertuig open en riep tegen de bestuurder dat hij moest stoppen en was aangehouden. Hierna stapte de man boos uit, waarna hij door  agenten werd overgenomen. Het slachtoffer stelt zich onder behandeling van de huisarts.