Koerier overvallen in De Bilt

Koerier overvallen in De Bilt
23-12-2015 13:38 | Misdaad | auteur Redactie [FE]

DE BILT - Dinsdagmorgen is een koerier overvallen op de Leeuweriklaan in De Bilt. De drie verdachten die hierbij vermoedelijk betrokken waren, konden kort hierna worden aangehouden op de Anne Franklaan.

De koerier stond rond 10.30 uur stil op de Leeuweriklaan om de goederen te herschikken in de laadruimte van zijn bestelauto. Plotseling werd hij geconfronteerd met drie onbekende personen die hem onder bedreiging van wapens dwongen in de auto plaats te nemen. De auto werd door de verdachten verplaatst naar plek waar een vluchtauto stond. Dit was in de omgeving van het winkelcentrum de Kwinkelier. Daar werden de goederen overgeladen.

Een getuige zag de drie verdachten in de vluchtauto springen en wegrijden. Omdat de melder dit niet vertrouwde belde hij de politie die direct met meerdere eenheden uitkeek naar de vluchtauto. Agenten zagen de auto rijden over de Boslaan en hoorden daarna de melding dat er een overval had plaatsgevonden op de Leeuweriklaan. Met assistentie van andere eenheden werd de vluchtauto op de Anne Franklaan in Bilthoven tot stoppen gebracht en de inzittenden aangehouden.

De verdachten betroffen inwoners van Doorn en Amerongen in de leeftijd tussen 20 en 25 jaar oud. De politie heeft meerdere goederen in beslag genomen en de vluchtauto voor nader onderzoek weggesleept. De beroofde koerier raakte niet gewond, maar was wel erg geschrokken, meldt de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden