Clicky

 
Transport Online - CNV: vrachtwagenchauffeurs blijf weg uit 'oorlogszone' Calais

CNV: vrachtwagenchauffeurs blijf weg uit 'oorlogszone' Calais

CNV: vrachtwagenchauffeurs blijf weg uit 'oorlogszone' Calais
23-12-2015 12:02 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - CNV Vakmensen roept vrachtwagenchauffeurs op om Calais te vermijden op weg naar Groot-Brittannië.

CNV-bestuurder Tjitze van Rijssel: “Calais verandert in een oorlogszone. Steeds vaker horen wij van onze leden over bedreigingen met honkbalknuppels, pepperspray en steekwapens door hopeloze immigranten. Vervoersbedrijven kunnen de veiligheid van hun mensen niet meer garanderen.”

CNV Vakmensen stelt dat chauffeurs op basis van de arbeidsomstandighedenwet het recht hebben op een veilige werkplek. Transportbedrijven zijn daarom verplicht veilige routes te kiezen.  

Oplossing: alternatieve routes

Veel vrachtchauffeurs en hun gezinnen maken zich zorgen wanneer een rit naar Calais zich aandient. Van Rijssel: “Niet weten of je veilig thuiskomt hoort simpelweg niet bij het beroep van chauffeur: het enige geweld dat zij moeten meemaken is dat van de pk’s van hun vrachtwagen.”

Brancheorganisatie TLN gaf recent aan dat de veiligheid in Calais moet verbeteren en riep zelfs om de inzet van het Franse leger. CNV Vakmensen adviseert een eenvoudiger en direct te in te voeren oplossing: In veel gevallen biedt een alternatieve route via bijvoorbeeld Hoek van Holland, Zeebrugge of IJmuiden een veilig alternatief.

CNV Vakmensen adviseert chauffeurs de situatie bespreekbaar met hun werkgever om psychische klachten en fysieke gevaren te vermijden zonder relevante meerkosten voor transportbedrijven.

Chauffeurs die alsnog worden gedwongen via Calais te rijden, wordt geadviseerd om contact op te nemen met CNV Vakmensen. De bestuurders en juristen staan voor hen klaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions