Clicky


Drie nieuwe DAF CF inzamelvoertuigen voor Van Gansewinkel

Drie nieuwe DAF CF inzamelvoertuigen voor Van Gansewinkel
23-12-2015 10:03 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HOOGEVEEN - Dagelijks zijn er in de Benelux meer dan 1.000 Van Gansewinkel wagens onderweg om afval (of beter gezegd grondstoffen) in te zamelen bij bedrijven, instellingen en consumenten. Niet alleen in de Benelux, maar ook in Duitsland, Frankrijk, Portugal en Hongarije zijn ze actief. Waarschijnlijk ziet u de wagens met enige regelmaat rijden bij u in de buurt.

Sent Waninge, dealer van DAF trucks in de provincie Drenthe, Zuid-Oost Groningen en Overijssel, heeft in samenwerking met Roteb Lease drie nieuwe DAF CF290 FAN Day Cab voertuigen afgeleverd aan Van Gansewinkel. Deze auto’s zijn uitgerust met de inmiddels bekende MX-11 motor, de motor die zich kenmerkt door zuinigheid en kracht. Achter de MX-11 motor zit een Allisson automatische versnellingsbak gemonteerd. Deze versnellingsbak zorgt voor een groot gebruiksgemak en een soepele acceleratie voor de chauffeur.

De opbouw van de zijladers met afzetsystemen is opgebouwd door VDL Translift. VDL Translift is een bedrijf dat actief is in de ontwikkeling van dit soort systemen. Het bedrijf heeft een eigen lijn van innovatieve zijlader systemen voor het optimaliseren van de inzameling van bovengrondse en ondergrondse afvalcontainers.