Transport Online - V&D krijgt uitstel van betaling

V&D krijgt uitstel van betaling

V&D krijgt uitstel van betaling
23-12-2015 08:50 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft warenhuisconcern V&D uitstel van betaling verleend. De directie had de surseance dinsdag aangevraagd, met goedkeuring van de raad van commissarissen. Kees van de Meent en Hanneke De Coninck‐Smolders zijn aangesteld als bewindvoerders. Dat maakte V&D woensdag bekend.

De surseance betreft de hele groep, dus zowel de warenhuizen als de restaurants van La Place. Uit de mededeling blijkt dat de eigenaar van V&D, de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital, de stekker uit het bedrijf heeft getrokken.

"De onderneming werd de afgelopen maanden geconfronteerd met een aantal incidenten en onvoorziene omstandigheden, waaronder de ‘Indian Summer’ in november en december. Dit leidde tot een omzetval en liquiditeitstekort. De aandeelhouder en financier van de groep bleek helaas niet langer bereid, om deze liquiditeitsbehoefte af te dekken en de bestaande financiering te continueren. Op basis hiervan heeft de directie de conclusie moeten trekken, dat de onderneming niet meer aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen", staat in de verklaring van de directie.

Alle vestigingen van V&D en La Place blijven in de komende periode open. Dat is volgens de directie van "belang voor de schuldeisers en van groot belang om voortzetting van het bedrijf of onderdelen daarvan zo kansrijk mogelijk te laten zijn". Alleen de webshop wordt voorlopig gesloten.

"Het is een enorme teleurstelling dat we uitstel van betaling moesten aanvragen. We hopen onze medewerkers, klanten en leveranciers zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen bieden over de toekomst van V&D en La Place. Zo zullen wij samen met de bewindvoerders alle mogelijkheden voor de toekomst onderzoeken", zegt topman John van der Ent in de verklaring.

V&D, dat al jaren rode cijfers schrijft, trad begin dit jaar met een reddingsplan naar buiten. Om overeind te blijven, moest het personeel loon inleveren en moesten de verhuurders van de panden akkoord gaan met verlaging van de huur. De loonsverlaging ging niet door, na rechtszaken die de vakbonden wonnen. In plaats daarvan kwam het concern met de bonden een reorganisatie overeen ten koste van vierhonderd banen.

Het lukte wel met vrijwel alle verhuurders overeenstemming te bereiken over een verlaging van de winkelhuur. De Amerikaanse eigenaar van V&D, de investeringsmaatschappij Sun Capital, besloot bovendien in juli 47 miljoen euro extra te investeren in het warenhuisbedrijf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,739
Diesel1,405

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions