Clicky


Slecht nieuws vlak voor kerst: Riwo Transport Waalwijk failliet - UPDATE!

Slecht nieuws vlak voor kerst: Riwo Transport Waalwijk failliet - UPDATE!
22-12-2015 18:17 | Faillissementen | auteur Redactie [MV]

WAALWIJK - [update woe 10:30 uur]Slecht nieuws vlak voor de kerstdagen voor de chauffeurs en andere personeelsleden van Riwo Logistics Group, ook bekend als Riwo Transport. De Brabantse rechtbank heeft vandaag, dinsdag 22 december dit transportbedrijf uit Waalwijk failliet verklaard.

Er zijn 133 personen bij de gesneuvelde onderneming in dienst. De medewerkers zijn vanmiddag bijgepraat en hebben het trieste nieuws te horen gekregen.

Eén van hen beaamt tegenover de nieuwsredactie van Transport Online dat het hard aankomt slechts een paar dagen voor kerst. “Het is niet leuk. Maar ik  kan niets anders doen dan ademhalen en doorgaan”, klinkt de reactie.

Van de directie is dan al niemand meer in het bedrijfspand aan de Vijzelweg 6 aanwezig, terwijl er nog wel bedrijvigheid op die locatie is.

Doorstart?

Curator is mr. Ruud Hermsen van Van der Voort Advocaten in Tilburg. Hij was dinsdag aan het begin van de avond niet in de gelegenheid om uit te leggen waarom het transportbedrijf failliet is en of er misschien mogelijkheden voor een doorstart zijn. De medewerkers zullen in elk geval ontslagen worden.

De secretaresse van de curator meldt woensdagochtend: "Mr. Hermsen heeft na zijn benoeming dinsdag even contact gehad met het bedrijf. Hij is er vandaag naartoe en hoopt meer te weten te komen." 

Dit transportbedrijf is in 1939 gestart. En verzorgde vandaag de dag vooral goederen van en naar Italië en Roemenië.

In februari 2014 nam het bedrijf nog een gedeelte van De Rooij Waalwijk Transport over nadat deze failliet was gegaan.

Vakbond FNV meldde eerder dat Riwo een bedrijf via een postbus in Roemenië heeft. De vakbond is op zoek gegaan en vond 1 Riwo-wagen op een vervallen bedrijventerrein.

Lees de laatste update hier: 133 ontslagen bij failliet Riwo Transport Waalwijk