Clicky

 
Transport Online - NS neemt maatregelen tegen overvolle treinen

NS neemt maatregelen tegen overvolle treinen

NS neemt maatregelen tegen overvolle treinen
22-12-2015 17:05 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - NS houdt de oude Mat64-treinen, de ‘apenkoppen’, langer op het spoor. Hiermee geeft NS gehoor aan de oproep van Rover om de treinen nog niet in december af te voeren en zo het dreigende zitplaatsentekort te lijf te gaan. Bovendien gaat NS meer reserves op het spoor inzetten en met een efficiëntere planning extra ruimte creëren.

De maatregelen volgen onder druk van de aanhoudende klachtenstroom over overvolle treinen, waarna de Staatssecretaris een noodplan eiste van NS. Andere maatregelen die NS treft zijn onder meer het verplaatsen van onderhoudsbeurten, het uitstellen van de geplande revisie van dubbeldekkers, met betere informatie reizigers spreiden over de trein en onderzoek naar het inzetten van bussen naar onder meer onderwijsinstellingen.

Een andere maatregel is een poging van NS om tot afspraken te komen waardoor studenten en onderwijspersoneel minder in de spits en meer in de daluren zullen reizen. Studentenbonden en onderwijspersoneel hebben aangegeven hiertoe bereid te zijn. Dit is een maatregel waar Rover het meeste effect van verwacht, ook in het stads- en streekvervoer.

Rover is ook over de andere NS-maatregelen tevreden maar verwacht dat het probleem met overvolle treinen nog niet tot het verleden zal behoren. “Uit ons meldpunt blijkt dat veel overvolle treinen samenhangen met vertragingen en grote storingen, waarvan er dagelijks teveel zijn op het spoor”, stelt Rover-woordvoerder Sanne van Galen. “Bovendien dreigt in april extra krapte doordat er treinen in onderhoud gaan terwijl dan ook de apenkoppen alsnog worden afgevoerd”.

Rover zal volgend jaar de ontwikkelingen op de voet volgen om te zien of de maatregelen voldoende effect hebben en blijft hierover met NS en anderen in gesprek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions