Clicky


Tien nieuwe coiltrailers voor Eddie Stobart

Tien nieuwe coiltrailers voor Eddie Stobart
22-12-2015 16:52 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

GENK(B) - Het in Genk gevestigde Eddie Stobart Europe zet net na de jaarwisseling zijn eerste coiltrailers op de weg en dit zal ook het debuut voor Schmitz Cargobull zijn bij dit dynamische en veelzijdige transportbedrijf.

“Inderdaad, in Genk hadden en hebben we een traditie in zake autotransport, jarenlang was hier immers het vroegere Walon BNL actief, nu Stobart Automotive Europe zijnde”, aldus commercieel directeur Gert Hoekx.

“Ondertussen zijn we, binnen de Eddie Stobart Groep, uitgegroeid tot het hoofdkwartier van de Europese activiteiten, zeg maar het Europees vasteland, en zijn we ook in general cargo actief met een 100-tal trekker-oplegger combinaties.”

En dit is duidelijk zichtbaar op de wegen.  “De kleuren en het positieve imago van Eddie Stobart willen we absoluut in ere houden binnen ons wagenpark. De trekker-vloot, bestaande uit Scania en Volvo, wordt steeds volledig gewrapt* in onze Genkse werkplaats voordat ze de weg op gaan. Ook de opleggers, tot op heden steeds Engelse SDC trailers met schuifgordijnen, staan 100 procent in de gekende groene Eddie Stobart-outfit."

"Voor het eerst hebben wij, Eddie Stobart Europe, gekozen voor coil-trailers. Coil-trailers met schuifzeilopbouw met schuifdak en afdekbare goot opdat we ook snel kunnen omschakelen naar een gladde vloer voor palletvervoer. De eerste tien stuks werden bij het Duitse Schmitz Cargobull besteld."

"Prima kwaliteit, moderne productie, vlotte leveringstermijn en de indrukwekkende referentielijst bepaalden de keuze voor Schmitz CB. Wetende dat wij met onze eigen werkplaats voor onderhoud en herstellingen instaan, is de Schmitz-optie eentje die we met vertrouwen tegemoet gaan. De oplevering is net achter de rug en met de start van het nieuwe jaar worden deze eerste tien Schmitz CB trailers in gebruik genomen door Eddie Stobart Europe.”

*wrappen is het inpakken van auto/vrachtwagen met een hoogwaardige gegoten vinyl. Deze folie wordt voorzien van een UV-werend laminaat om de duurzaamheid te verlengen.