Clicky


1100 kilo harddrugs onderschept in lading ananassap

1100 kilo harddrugs onderschept in lading ananassap
22-12-2015 16:28 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

RAAMSDONKVEER - De politie heeft maandag in een loods in Raamsdonkveer in een lading ananassap ongeveer 1100 kilo aan verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Vier verdachten zijn aangehouden op verdenking van het voor handen hebben dan wel vervoeren en importeren van verdovende middelen.

Op basis van binnengekomen informatie over een mogelijk drugstransport is de politie de loods binnengevallen. De gehele lading werd gescand op de aanwezigheid van drugs. Het ananassap zat in zakken en twee zakken zagen er anders uit dan de rest.

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat in deze zakken geen sap maar deze grote hoeveelheid verdovende middelen zat. Een eerste test heeft uitgewezen dat het vermoedelijk om cocaïne gaat.

De 1100 kilo in beslag genomen verdovende middelen hebben een straatwaarde tussen de 25 en 30 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie.

De vier verdachten, in de leeftijd van 22 tot 28 jaar en afkomstig uit verschillende plaatsen in Nederland, zijn ingesloten voor verhoor. Ze worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.