Meer passagiers voor Eindhoven Airport

Meer passagiers voor Eindhoven Airport
22-12-2015 16:09 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN (ANP) - Reizigers checkten vaker in op Eindhoven Airport. In het afgelopen recordjaar" realiseerde de luchthaven een groei van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In totaal maakten dit jaar 4,3 miljoen reizigers gebruik van de luchthaven in Eindhoven, 407.000 meer dan in 2014. Volgend jaar verwacht de luchthaven 4,6 miljoen reizigers te begroeten. De luchthaven profiteerde naar eigen zeggen van het verbeterde aanbod. Afgelopen jaar werd vanaf Eindhoven naar 78 bestemmingen gevlogen. Ook werd er vaker gevlogen en nam de bezettingsgraad per vlucht toe.

Onlangs meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat regionale luchthavens als Eindhoven profiteren van de forse toename aan budgetreizigers, die instappen bij prijsvechters als Transavia, easyJet en Ryanair.

Volgend jaar zal het aanbod verder worden uitgebreid. Zo start Transavia aan het begin van het jaar met luchtverbindingen naar München en Praag. Daarnaast vliegt vanaf april de Spaanse prijsvechter Vueling vier keer per week op en neer naar Barcelona.

Om de groei het hoofd te bieden zal de luchthaven volgend jaar verder uitbreiden. Zo zal in de eerste helft van 2016 een nieuwe bagagehal worden gerealiseerd en de terminal worden aangepast. Ook staat halverwege het jaar de renovatie van de start-en landingsbaan op het programma.

Tevens wordt komend jaar begonnen met de bouw van een nieuwe ov-terminal en parkeergarage, waarin ook plaats is voor winkels en horeca.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden