Clicky


Eerste lichaam gevonden na ramp Zuid-China

Eerste lichaam gevonden na ramp Zuid-China
22-12-2015 10:06 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SHENZEN (ANP) - Reddingswerkers hebben dinsdag voor het eerst een lichaam gevonden in het puin bij de Zuid-Chinese stad Shenzen. Daar werden zondag tientallen gebouwen verwoest door een aardverschuiving. Zeker 81 mensen worden volgens staatsmedia nog vermist.

De zoektocht naar overlevenden is volgens het Chinese ministerie van Defensie "een race tegen de klok''. Met drones en graafmachines wordt gezocht in de enorme laag modder en bouwafval, die volgens de autoriteiten een gebied beslaat van 380.000 vierkante meter. Inmiddels zou een aantal mensen zijn gered uit getroffen gebouwen.

De aardverschuiving veroorzaakte een enorme ravage in een industrieel complex. Op beelden is te zien hoe gebouwen bezweken onder de modderstroom. De modder zou afkomstig zijn geweest van een overvolle stortplaats, die volgens de autoriteiten in februari al gesloten had moeten worden.

Chinese autoriteiten hebben invallen gedaan in twee kantoren van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de stortplaats. Het gaat om het bedrijf Shenzhen Yixianglong Investment Development.