Clicky


Vuurwerkverbod centrum Hilversum mag

Vuurwerkverbod centrum Hilversum mag
21-12-2015 16:38 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

HILVERSUM (ANP) - Het vuurwerkverbod voor een deel van het centrum van Hilversum blijft van kracht. Dat heeft de Raad van State maandag bepaald. Een aantal vuurwerkhandelaren had de voorzieningenrechter gevraagd het vuurwerkverbod voorlopig te schorsen. De handelaren vrezen een omzetdaling, omdat bewoners van het aangewezen gebied volgens hen geen vuurwerk meer zullen kopen.

De Raad van State vindt dat het college van burgemeester en wethouders het verbod mocht bepalen. Gezien het spoedeisende karakter gaat het om een voorlopige uitspraak. In de loop van volgend jaar komt een definitieve uitspraak.

Het vuurwerkverbod geldt voor het uitgaansgebied in het centrum en voor een deel van het Langgewenst. Ook in de periode van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur mag geen consumentenvuurwerk worden afgestoken in dit aangewezen gebied.

Vuurwerkhandelaar Johan Witbaard is teleurgesteld over de uitspraak. "Heel jammer.'' Volgens hem zijn er te veel zaken doorgeschoven naar de definitieve uitspraak en is er nu te veel aandacht gegeven aan het aspect openbare orde. Witbaard was initiatiefnemer van de rechtszaak, maar had de "morele steun'' van andere Hilversumse vuurwerkhandelaren.

De gemeente noemt de uitspraak een positief bericht dat het college sterkt in zijn aanpak om de jaarwisseling vooral veilig en gezellig te houden.