Transport Online - 'Meer vluchten vertraagd door slecht weer'

'Meer vluchten vertraagd door slecht weer'

'Meer vluchten vertraagd door slecht weer'
21-12-2015 13:16 | Burgerluchtvaart | auteur Redactie [FE]

BRUMMEN (ANP) - Slecht weer had het afgelopen jaar een flinke invloed op het vliegverkeer. Ruim 6500 vluchten van of naar Nederland werden geannuleerd of liepen een vertraging op van drie uur of langer, ruim een kwart meer dan in 2014.

Dat bleek maandag uit een voorlopige schatting van EUClaim, een organisatie die gedupeerde reizigers helpt bij het indienen van schadeclaims. Gezien de gunstige weersvoorspellingen voor de resterende tien dagen van het jaar, worden geen grote verschuivingen meer verwacht.

Passagiers konden in minder dan de helft van de gevallen aanspraak maken op een schadevergoeding. Bijna 3200 vluchten liepen een lange vertraging op waarvoor de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk kon worden gesteld. Dat is een toename van 11,5 procent.

Bij slecht weer is sprake van overmacht en hoeven luchtvaartmaatschappijen niks te betalen bij vertraging. Met name eind maart en begin november zaten respectievelijk harde wind en dichte mist het vliegverkeer flink dwars. Ook de zomerstorm van 25 juli verstoorde de dienstregeling flink.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen