Clicky


PostNL zet eigen koeriers in voor stakende bezorgers

PostNL zet eigen koeriers in voor stakende bezorgers
27-06-2013 20:31 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
AMSTERDAM (Novum) - PostNL heeft medewerkers van het hoofdkantoor gevraagd om zelf pakketten te bezorgen. Daardoor komt volgens het bedrijf de bezorging weer enigszins op gang. Donderdagavond is er nog wel een achterstand van ongeveer negentigduizend pakketten.

Dinsdag brak een wilde staking uit bij het distributiecentrum in Amsterdam-West. De staking is sindsdien uitgebreid naar andere plaatsen.

De pakketten worden bezorgd door de koeriers die PostNL in vaste dienst heeft. Daarnaast bezorgen andere medewerkers met hun privévoertuig een deel van de stukken. Het overleg tussen de directie en de stakende koeriers duurt nog altijd voort, laat bemiddelaar FNV Bondgenoten weten.

De zelfstandig werkende koeriers willen met hun acties hogere tarieven voor de bezorging afdwingen. Door de lage tarieven moeten veel zelfstandige chauffeurs twaalf uur of meer per dag werken om een behoorlijk inkomen te verdienen. Ook betaalt het postbedrijf de zzp'ers alleen bij een geslaagde bezorging. Na twee niet gelukte pogingen keert PostNL niets uit.

Lees ook:
» Staking pakketbezorgers PostNL breidt zich steeds verder uit
» Staking chauffeurs PostNL breidt zich uit
» Staking van ZZP-ers bij PostNL in Amsterdam Sloterdijk[+foto]