Clicky


Nivo Logistiek BV uit Bunschoten failliet

Nivo Logistiek BV uit Bunschoten failliet
27-06-2013 14:24 | Faillissementen | auteur de redactie
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - [update 14:45 uur] Het is geen goede maand voor de transportsector. Opnieuw is er een transportbedrijf failliet verklaard. Deze keer sneuvelde Nivo Logistiek BV, gevestigd aan de Lorentzweg 1 in Bunschoten-Spakenburg. Het bedrijf werd, naar nu bekend werd gemaakt door de rechtbank, op vrijdag 21 juni failliet verklaard door de rechtbank van Midden-Nederland.

Medewerker van de curator mr. Dekkers licht de oorzaak van het faillissement donderdagmiddag toe: "Onze eerste indruk is dat de oorzaak van het faillissement niet zozeer in de opzet van het bedrijf ligt. Banken zijn momenteel terughoudend bij het verstrekken van werkkapitaal. Daarnaast staan de marges in de logistieke sector onder druk. Dit alles leidde er toe dat er liquiditeitsproblemen zijn ontstaan."

Bij het bedrijf werkten, volgens de curator, 45 werknemers. "Het grootste gedeelte van het personeel is inmiddels in dienst getreden bij andere partijen die al actief waren in de branche. De activiteiten van Nivo Logistiek worden door deze partijen voortgezet. Er komt geen doorstart van Nivo Logistiek."

Volgens de bedrijfswebsite van het failliete bedrijf is Nivo Logistiek gespecialiseerd in het vervoer van geconditioneerde zendingen; vriestransport, koeltransport en vers transport. De roots van Nivo Logistiek liggen in het voormalige Niebeek Transport. In 2010 ontstond samenwerking tussen Ab Niebeek en Hans Voorbach. Door een combinatie van de eerste letters van beide namen ontstond de naam NIVO.

Sinds januari 2012 is Nivo Logistiek volledig in handen van Hans Voorbach, als enige aandeelhouder.

Het wagenpark van Nivo Logistiek bestaat uit circa 35 voertuigen, variërend van trucks met koel- en/of vriesopleggers tot bakwagens, al dan niet gekoeld.

Auteur: E. van der Wal-de Vries