Clicky


Nieuw model certificaat en diploma CCV

Nieuw model certificaat en diploma CCV
27-06-2013 13:53 | Transport | auteur de redactie
CCV gaat over op een nieuw model certificaat en diploma. De huidige A6-modellen worden vervangen door een diploma of certificaat op A4-model of een handzame pas op creditcard formaat. Of het een A4-model of pas is, is afhankelijk van het examen. Vanaf 1 juli 2013 worden deze documenten afgegeven. Dit staat los van de examendatum. Bijgaand treft u een overzicht aan met alle diploma’s en certificaten met daarbij de vermelding welk model wordt verstrekt. Een voorbeeld van beide modellen treft u ook bijgaand aan.

Met deze nieuwe gebruikersvriendelijke documenten sluit CCV aan bij de corporate huisstijl van het CBR en bij ontwikkelingen in de maatschappij. De invoering van deze nieuwe documenten heeft geen invloed op de kosten en de inhoud van de examens. Ook de dienstverlening blijft onveranderd.


A4-model of pas
Moet de kandidaat het certificaat of diploma voor de uitoefening van zijn of haar beroep kunnen tonen? Dan krijgt hij of zij een handzame pas op creditcard formaat. Hoeft de kandidaat het document niet te kunnen tonen? Dan krijgt hij of zij in principe een papieren certificaat of diploma op A4-formaat. De organisaties die handhaven zoals Politie, KLPD en ILT zijn hierover geïnformeerd.


In januari 2013 zijn het ADR-certificaat en het getuigschrift voor (Pluim)Veetransport al vervangen door een soortgelijke pas.

Omwisseling
Is de kandidaat al in het bezit van een diploma of certificaat van CCV? En wil hij of zij graag een diploma of certificaat nieuwe stijl? Vanaf 1 augustus 2013 kan deze, tegen duplicaatkosten, aangevraagd worden via het reguliere aanvraagformulier voor het aanvragen van een duplicaat.