Tewaterlating sleephopperzuiger bij IHC succesvol

Tewaterlating sleephopperzuiger bij IHC succesvol
19-12-2015 19:32 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

SLIEDRECHT (ANP) - De tewaterlating van een sleephopperzuiger op de werf in Kinderdijk van scheepsbouwer IHC is zaterdag zonder problemen verlopen, meldt het maritiem concern.

Het vaartuig werd gebouwd in opdracht van de Chinese baggeraar Guangzhou Dredging Company. De vrouw van de ambassadeur van China in Nederland verrichtte de doop.

Vorige week bleek dat onbekenden hadden geprobeerd de tewaterlating te saboteren door een bout die het vaartuig op zijn plek moest houden, grotendeels door te slijpen. Dat had een gevaarlijke situatie kunnen opleveren. Tijdens een controle werd de sabotagepoging ontdekt.

Afgelopen woensdag werden IHC en de vakbonden het eens over een sociaal plan voor de honderden werknemers die de komende tijd door een reorganisaties hun baan verliezen.

De leden spreken zich in januari uit over het principeakkoord. In afwachting daarvan beloofden de bonden alle protesten die op stapel stonden op te schorten. Ze waren onder meer van plan zaterdag actie te voeren bij de tewaterlating.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden