Clicky


Controle vrachtvervoer rondom Groningen levert 32 boetes op

Controle vrachtvervoer rondom Groningen levert 32 boetes op
19-12-2015 09:33 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmiddag en -avond het transportverkeer rondom Groningen gecontroleerd. Samen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) is een controle gehouden op de naleving van het gebruik, misbruik en manipulatie van de tachograaf en de rij-technische staat van onderhoud van de transportvoertuigen.

In totaal zijn er 51 voertuigen gecontroleerd waarvan 31 Nederlandse en 20 buitenlandse vrachtwagens. Acht bestuurders hebben een proces-verbaal gekregen op het gebied van de rij- en rusttijdenwet. Daarnaast zijn er 13 gewaarschuwd op dit gebied.

Daarnaast zijn er 24 processen-verbaal uitgeschreven voor de technische staat van de voertuigen en hun lading en vijf processen-verbaal voor het niet kunnen tonen van transportvergunningsbewijs, werkgeversverklaring of het illegaal overbrengen van afvalstoffen.  

In totaal is er bij twaalf voertuigen een maatregel opgelegd waarbij men de geconstateerde overtreding ter plekke moesten verhelpen alvorens men verder mocht rijden.