Clicky


3FM-dj's opgesloten in Glazen Huis

3FM-dj's opgesloten in Glazen Huis
18-12-2015 21:02 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

HEERLEN (ANP) - De Britse singer-songwriter James Morrison en zangeres Ilse DeLange hebben vrijdagavond de deur van het Glazen Huis in Heerlen op slot gedraaid. Radio-dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering maken hier tot aan kerstavond radio en televisie, zonder dat ze daarbij eten, voor de jaarlijkse benefietactie 3FM Serious Request.

Op de twee pleinen in Heerlen waar het evenement plaatsvindt zijn vrijdagavond in totaal zo'n 11.000 bezoekers, meldde de gemeente. "Op het ene plein staat het Glazen Huis en op het andere plein, een meter of 25 a 30 verderop, is het podium waar artiesten optreden'', aldus een woordvoerster. "Er heerst een heel goede sfeer met blije, trotse mensen.''

De dj's in het Glazen Huis draaien verzoeknummers tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor de 'stille ramp', waar de radiozender ieder jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor vraagt. De opbrengst gaat dit keer naar kinderen en jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. De actie levert deze 'stille slachtoffers' een kans op voor een betere toekomst.

Voor het eerst krijgen de drie dj's gezelschap van in totaal vijf collega's, die ieder 24 uur in het Glazen Huis verblijven. Zij hebben allemaal een persoonlijke opdracht meegekregen om geld in te zamelen voor het goede doel.

Het is ook de eerste keer dat het Glazen Huis in Limburg staat. Vorig jaar was Haarlem het middelpunt van de actie. Toen werd er zo'n 12 miljoen euro opgehaald voor vrouwen en meisjes in conflictgebieden die te maken hadden met seksueel geweld. Volgend jaar is de thuisbasis van Serious Request in Breda.