Transport Online - Brussels Airlines breidt vluchtaanbod uit

Brussels Airlines breidt vluchtaanbod uit

Brussels Airlines breidt vluchtaanbod uit
18-12-2015 13:06 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Brussels Airlines wil zijn vluchtaanbod vanaf Brussel naar verre bestemmingen uitbreiden. De Belgische dochter van Lufthansa vult daarmee een deel van het gat dat de Indiase branchegenoot Jet Airways achterlaat.

Jet Airways kondigde begin deze week aan dat het stopt met vluchten vanaf Brussel. Het bedrijf gaat Schiphol gebruiken als knooppunt voor routes tussen Azië, Europa en Noord-Amerika, in nauwe samenwerking met KLM en Delta Air Lines.

De Indiase maatschappij vloog vanuit Brussel onder meer op de Canadese stad Toronto. Die route neemt Brussels Airlines in ieder geval over, in samenwerking met Air Canada dat zorgt voor aansluitende vluchten. Daarnaast komen er extra vluchten naar bestemmingen in de Verenigde Staten en Afrika.

De vloot van Brussels Airlines wordt uitgebreid met twee nieuwe Airbus A330-toestellen. Alleen al voor piloten en stewardessen komen er 140 nieuwe banen bij. Ook in ondersteunende functies op de luchthaven zorgt de stap voor meer werkgelegenheid.

Brussels Airlines bekijkt ook de mogelijkheden om naar de Indiase miljoenenstad Mumbai te gaan vliegen. Over eventuele aansluitende vluchten wordt overlegd met Air India, dat eveneens behoort tot de wereldwijde luchtvaartalliantie Star Alliance.

India is een belangrijke groeimarkt, ook voor de luchtvaartbranche. Strenge regelgeving maakt het voor westerse vliegbedrijven evenwel lastig er voet aan de grond te krijgen. Daarom is de overstap van Jet Airways een gevoelige tik voor Brussel en een opsteker voor Schiphol en KLM. (ANP)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen