Clicky


FNV Zelfstandigen steunt zelfstandige chauffeurs in staking tegen PostNL

FNV Zelfstandigen steunt zelfstandige chauffeurs in staking tegen PostNL
26-06-2013 13:17 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
UTRECHT - FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 15.000 zelfstandigen in de sectoren Bouw, Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg, steunt zelfstandige chauffeurs in hun staking tegen PostNL. De chauffeurs staken omdat ze het onder andere oneens zijn met de nieuwe tarieven die het postbedrijf hun wil bieden voor de bezorging van pakketten.

Ongeveer honderd zelfstandige chauffeurs van PostNL hebben dinsdag in Amsterdam voor eigen rekening en risico hun werk neergelegd. De staking werd vandaag uitgebreid naar het distributiecentrum in Katwijk. Volgens de chauffeurs verlaagt het postbedrijf hun vergoeding per stop met 20 tot 30 procent. Zij lopen omzet mis door deze tariefsverlagingen en komen daarom op voor hun belangen. FNV Zelfstandigen steunt deze chauffeurs en gaat op locatie met ze in gesprek om hen waar mogelijk bij te staan.

Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen: "Wij zijn van mening dat deze zelfstandig ondernemers worden benadeeld door de verlaging van hun tarieven. Deze chauffeurs zijn niet in dienst van PostNL maar worden per afgeleverd pakket betaald. Door per pakket minder te betalen lopen deze zelfstandige chauffeurs omzet mis. Als belangenbehartiger voor zelfstandig ondernemers steunen wij hen in deze staking. FNV Zelfstandigen wil opdrachtgevers, in dit geval PostNL, wijzen op hun verantwoordelijk voor goed opdrachtgeverschap, een thema dat hoog op onze agenda staat."

FNV Zelfstandigen is een partner voor zelfstandig ondernemers zonder personeel die behoefte hebben aan advies, een breed netwerk en collectieve voorzieningen. FNV Zelfstandigen wil gezond ondernemerschap stimuleren in alle facetten van de bedrijfsvoering. Hierdoor kunnen zelfstandig ondernemers hun bedrijf zelf inrichten, werken tegen marktconforme tarieven en een basis creëren waar ze op terug kunnen vallen in moeilijke tijden. Bovendien zet FNV Zelfstandigen zich in voor collectieve voorzieningen die aansluiten bij de wensen en behoeften van zelfstandig ondernemers.

Door goede afspraken te maken met overheidsinstanties en andere externe partijen draagt FNV Zelfstandigen bij aan wet- en regelgeving die de positie van zelfstandig ondernemers versterkt. Naast het faciliteren en stimuleren van een platform waar zelfstandig ondernemers elkaar ontmoeten en hun netwerk uitbouwen, kunnen zelfstandig ondernemers ook terecht op individueel niveau voor juridisch advies en incasso. FNV Zelfstandigen is een zelfstandige vereniging zonder winstoogmerk met ruim 15.000 leden en richt zich op de sectoren bouw, diensten, groen, handel, ICT, industrie, vervoer en zorg.

Lees ook:
» Staking chauffeurs PostNL breidt zich uit
» Staking van ZZP-ers bij PostNL in Amsterdam Sloterdijk[+foto]