Clicky


Burgemeester Calais: Hoeveel doden moeten er vallen voordat ingegrepen wordt?

Burgemeester Calais: Hoeveel doden moeten er vallen voordat ingegrepen wordt?
18-12-2015 11:15 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS(F) - Burgemeester van Calais Natascha Bouchart heeft donderdagavond opnieuw gepleit voor een strenger optreden tegen de migranten die keer op keer de tunnel willen bestormen.

Donderdagavond heeft zij politieagenten en brandweer op het stadhuis ontvangen en hen geprezen voor hun moedige optreden tegen de migranten. "Ik wil hulde brengen aan degenen die in deze agressieve, onveilige omstandigheden ons beschermen. Dat is uitzonderlijk", aldus Bouchart.

Bouchart beklemtoonde in haar betoog echter dat er strengere gerechterlijke stappen moeten kunnen worden genomen tegen deze raddraaiers. De huidige wetgeving staat dit niet toe.

"Hoeveel doden moeten er vallen?"

De massale bestormingen van migranten op de ringweg van de Haven zijn momenteel aan de orde van de dag. Bouchart zegt daarover: "We kunnen niet doorgaan met een gerechterlijk systeem dat geen antwoord heeft op deze unieke situatie in Calais. Het is schokkend om te zien hoe honderden migranten de ringweg over steken terwijl daar een verbod geldt. Dat arrestanten vervolgens worden vrijgelaten na een eenvoudige waarschuwing."

De 'ijzeren dame' zoals Bouchart al wordt genoemd, heeft een gesprek aangevraagd met de Franse minister van Justitie Christiane Taubira en de openbaar aanklager van Boulogne-sur-Mer.

"Er moeten harde sancties komen voor de overtreders die zich schuldig maken aan vernieling of schade aan de infrastructuur, zoals de Kanaaltunnel."

Natascha Bouchart vraagt, verwijzend naar de dodelijke ongevallen op de A16 van migranten: "Hoeveel doden moeten er nog vallen?"