Clicky


 


140 kilo zwaar illegaal vuurwerk opgeslagen naast babykamer

140 kilo zwaar illegaal vuurwerk opgeslagen naast babykamer
17-12-2015 17:33 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De Rotterdamse politie heeft in totaal 200 kilo zwaar illegaal vuurwerk gevonden in een woning en schuur aan de Isoldestraat in Rotterdam. 140 kilo lag opgeslagen in een kleine kamer naast de babykamer.

Onderzoek van team Milieu van de politie eenheid Rotterdam heeft geleid tot aanwijzingen dat in een woning en schuur aan de Isoldestraat vuurwerk opgeslagen zou ligen. Maandag 14 december hebben agenten in de ochtend een zoeking gedaan. Daarbij werden 218 stuks illegaal vuurwerk gevonden met een totaal gewicht van 200 kilo. Het ging om lawinepijlen, vlinders, Butterfly Crackers, super cobra 6 en een cakebox.

Een deel van dit vuurwerk lag opgeslagen in een kleine kamer naast de babykamer waar op het moment van aantreffen baby lag te slapen. Uit een aantal dozen lekte het zeer gevaarlijke flitspoeder. In de schuur werd naast het vuurwerk een butaangasfles aangetroffen. De verdachte, een 25-jarige Rotterdammer, is op zijn werk aangehouden.

Het gevonden vuurwerk hoort bij de zogenoemde Big Five. Dit vuurwerk kan ‘massa-explosief reageren’, wat wil zeggen: als deze artikelen dichtbij elkaar liggen en één exemplaar komt tot ontbranding en explodeert, bestaat de kans dat de hele partij mee-explodeert. Hierdoor wordt de afstand vergroot waar binnen er kans bestaat op letsel en schade in de omgeving van de explosie.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats