Clicky


Staking chauffeurs PostNL breidt zich uit

Staking chauffeurs PostNL breidt zich uit
26-06-2013 10:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
KATWIJK(Novum) - Niet alleen in Amsterdam, maar ook in Katwijk wordt woensdag gestaakt door chauffeurs van PostNL. In totaal hebben meer dan honderd pakketbezorgers het werk neergelegd. Dat zegt een woordvoerder van het postbedrijf desgevraagd. De chauffeurs zijn het niet eens met de nieuwe vergoeding voor het bezorgwerk.

Met de verhuizing van het distributiecentrum van Amsterdam Sloterdijk naar Halfweg heeft PostNL nieuwe routes en tarieven bepaald. De chauffeurs, die als zelfstandig ondernemer werken voor het postbedrijf, zijn het niet eens met die tarieven. PostNL stelt echter dat het logisch is dat de vergoeding lager wordt, omdat er steeds meer pakjes worden bezorgd.

PostNL wil zo snel mogelijk met de chauffeurs in gesprek, aldus de woordvoerder. Het verdelen en bezorgen van de pakketten in Amsterdam en Katwijk wordt overgenomen door andere distributiecentra. PostNL is ook nog bezig met het wegwerken van de achterstand die het opliep bij de staking van dinsdag. Toen staakten zo'n tachtig chauffeurs in de hoofdstad.

Lees ook:
» Staking van ZZP-ers bij PostNL in Amsterdam Sloterdijk[+foto]