Clicky


Vrachtwagen van Jumbo rijdt de sloot in

Vrachtwagen van Jumbo rijdt de sloot in [+foto]
17-12-2015 09:37 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

BEUNINGEN - Een vrachtwagen van supermarktketen Jumbo is donderdagochtend omstreeks tien voor half zeven op de Leigraaf te Beuningen in de naastgelegen sloot terecht gekomen.

De bestuurder, een jongeman van eind 20, werd onwel achter het stuur toen hij richting het centrum reed, aldus de Officier van Dienst van de brandweer. Hij verloor hierbij de macht over het stuur, reed dwars door de middenberm om vervolgens in de sloot tot stilstand te komen.

De chauffeur zat niet bekneld. Hulpdiensten plaatsten een ladder, waardoor politie en ambulance in de cabine konden. De brandweer heeft vervolgens een mobiel platform geplaatst, waarna de chauffeur onder begeleiding van de hulpdiensten op eigen kracht het voertuig kon verlaten. Hij is door ambulancepersoneel nagekeken en overgebracht naar het CWZ te Nijmegen. Een traumahelikopter was gealarmeerd, maar is uiteindelijk niet ter plaatse geweest.

Volgens diverse getuigen reed de chauffeur al enige tijd erg langzaam. Ondanks het vroege tijdstip trok het ongeval veel bekijks uit de nabijgelegen buurten.

Buslijnen

De berging van de vrachtwagen gaat naar verwachting nog uren duren. Tot die tijd blijft de Leigraaf in beide richtingen afgesloten, aldus de politie. Lijnen 5 en 565 van Breng rijden hierdoor een aangepaste route.