Transport Online - Gespannen sfeer in Calais na bestorming migranten [+video&oproep]

Gespannen sfeer in Calais na bestorming migranten [oproep]

Gespannen sfeer in Calais na bestorming migranten [+video&oproep]
16-12-2015 19:59 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS(F) - Woensdagochtend hebben tussen de 300 en 400 migranten geprobeerd de Eurotunnel te bestormen. De migranten waren er in geslaagd om de ringweg bij de haven binnen te komen. Dat gebeurde rond 10:00 uur woensdagochtend.

De toegangsweg tot de haven, de N216 werd direct in beide richtingen afgesloten door de politie die massaal op de been was.

Op de A16 probeerden migranten vrachtwagens te stoppen en naar binnen te komen om zo mee te liften naar Groot-Brittannië. De migranten gooiden projectielen naar zowel de politie als naar vrachtwagens. De politie heeft traangas gebruikt om de migranten te stoppen.

Volgens de politie was de situatie "ernstig": "Ik ben nog geen maand geleden ook betrokken geweest bij de rellen maar deze keer was het nog erger. Ze zijn met heel veel en willen alleen maar vrachtwagens stoppen."

Eén politieagent is gewond geraakt. Een andere raakte lichtgewond aan zijn hand.

Rond 11:00 uur kon de N216 weer open.

De situatie is woensdagavond nog altijd gespannen melden Franse media.

TLN naar Calais

De verslechterende situatie in Calais is voor Transport en Logistiek Nederland(TLN) reden om donderdag 17 december wederom in Calais met de autoriteiten en andere betrokkenen in gesprek te gaan. TLN zal gaan pleiten voor aanvullende maatregelen die de openbare orde, veiligheid en doorstroming moeten waarborgen.

Arnold Karskens naar Calais

Journalist Arnold Karskens reisde voor omroep PowNed af naar Calais en bezocht de 'Jungle', het kamp waar de vluchtelingen verblijven.

De volledige reportage wordt donderdagavond uitgezonden bij Studio PowNed op NPO3 om 21:55 uur


Wat vindt u?

Hoe denkt u, als chauffeur of als transportondernemer, over de dreigende situatie in Calais? Wat zou er volgen su moeten gebeuren om dit probleem voorgoed op te lossen? Graag ontvangen wij uw (niet anonieme) reacties onder vermelding van uw naam en functie naar: redactie@transport-online.nl Wij vragen u goed gefundeerde reacties te sturen. LET OP: Wij kunnen uw reactie gebruiken voor publicatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen