Clicky


Aanrijding met meerdere voertuigen op Antwerpse Ring

Aanrijding met meerdere voertuigen op Antwerpse Ring [+foto's]
16-12-2015 19:49 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN(B) - Op de Antwerpse Ring in de richting van gent ging het woensdagmiddag goed mis. Meerdere voertuigen raakten bij een ongeval betrokken. Ondanks de ernst van de aanrijding raakte slechts één persoon gewond. Wel zorgde het ongeval tot zeker woensdagavond 19:00 uur voor verkeersproblemen.

Een vrachtwagen met betonmixer reed woensdagmiddag op de Ring richting Gent toen hij ter hoogte van het Sportpaleis plotseling moest uitwijken voor een bus en een personenwagen die afremden. Bij deze manoeuvre begon de vrachtwagen te schuiven en werd hij geraakt door een andere vrachtwagen.

De bestuurder van de betonmixer verloor hierop volledig de controle over zijn voertuig en knalde vol tegen de bus. De bus botste daarop tegen de vrachtwagen voor hem en ook een bestelwagen werd geraakt. Gelukkig zaten er in de bus geen passagiers en de buschauffeur bleef ongedeerd. De vrachtwagenchauffeur werd gewond afgevoerd.

De ravage was groot. Rond 15.20 uur was het ongeval afgehandeld maar het fileleed bleef door de avondspits aanhouden. De Liefkenshoektunnel werd na het ongeval een tijdlang tolvrij gemaakt richting Gent.

Voor foto's van het ongeval klikt u hier!