Transport Online - Principeakkoord over sociaal plan bij scheepsbouwer IHC

Principeakkoord over sociaal plan bij scheepsbouwer IHC

Principeakkoord over sociaal plan bij scheepsbouwer IHC
16-12-2015 18:17 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

SLIEDRECHT - Scheepsbouwer IHC is het met de bonden eens geworden over een financiële regeling voor de honderden werknemers die de komende tijd door een reorganisatie hun baan verliezen. De vakbondsleden mogen zich in januari uitspreken over het principeakkoord, meldden de partijen woensdag.

Het sociaal plan voorziet onder meer in een afvloeiingsregeling voor werknemers van 62 jaar en ouder. Daarvoor komen tot enkele tientallen medewerkers in aanmerking, zei FNV-bestuurder Marry van der Stel. De mensen die ontslagen worden, krijgen een relatief ruime vergoeding en ook hulp bij het vinden van ander werk.

IHC maakte afgelopen zomer bekend dat het wegens slechte marktcondities bijna vijfhonderd vaste arbeidsplaatsen wil schrappen. Het aantal werven in Nederland wordt teruggebracht van vier naar twee. Het internationaal actieve concern heeft nu nog zo'n 3000 mensen op de loonlijst.

De vakbonden hebben beloofd alle protesten die al op stapel stonden op te schorten. Zij waren onder meer van plan actie te voeren bij de tewaterlating komend weekeinde van een nieuw schip dat IHC heeft gebouwd in opdracht van de Chinese baggeraar Guangzhou Dredging Company.

Vorige week kwam aan het licht dat onbekenden hebben geprobeerd die tewaterlating te saboteren door een bout die het vaartuig op zijn plek moest houden grotendeels door te slijpen. Daardoor had een voor de betrokken werknemers gevaarlijke situatie kunnen ontstaan. De sabotagepoging werd echter tijdig ontdekt. (ANP)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions