Avondploeg DAF Trucks legt werk neer bij verrassingsstaking

Avondploeg DAF Trucks legt werk neer bij verrassingsstaking
16-12-2015 11:37 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Honderden medewerkers van de avondploeg van Daf Trucks hebben dinsdagavond 15 december tijdens hun dienst het werk neergelegd. Al twee weken hing er een staking in de lucht bij Daf Trucks, waar voor de elfde maal werd gestaakt.

FNV Metaal zet steeds vaker een nieuwe vorm van staken in: de verrassingsstaking. Bij een verrassingsstaking ontvangen leden een sms met de oproep om direct te gaan staken. Dinsdagavond ontvingen de leden van FNV Metaal uit de avonddienst een sms-bericht, waarop honderden leden direct het werk neerlegden.

Op deze manier wil FNV Metaal de druk verder opvoeren om de cao-onderhandelingen te hervatten. "Met deze verrassingsstaking houden wij de druk op de ketel. Wat wij willen is waardering van ons vakmanschap, een halt aan doorgeslagen flexibilisering en zeggenschap over onze werktijden", aldus Remy de Bats, kaderlid van FNV Metaal bij Daf.

De stakingen bij DAF maken deel uit van een reeks acties en stakingen in de metaal. Sinds het voorjaar zijn al meer dan 35.000 stakingsdagen geteld. Bij Daf hangen nieuwe verrassingsstakingen in de lucht, maar ook in de rest van het land staan stakingen in de planning totdat er een goede cao Metalektro voor de werknemers is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden