Clicky


Contargo biedt nieuwe spoorverbinding aan tussen Rotterdam en Neuss

Contargo biedt nieuwe spoorverbinding aan tussen Rotterdam en Neuss
16-12-2015 10:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Vanaf januari biedt containerbedrijf Contargo een eigen, directe spoorwegverbinding aan tussen Neuss en Rotterdam. De dienst omvat twee retourritten per week op vaste dagen. De Neuss-Multimodal-Express (NME) vormt een aanvulling op de binnenvaartdiensten van Contargo.

Op 11 januari aanstaande verlaat de eerste trein de Rotterdamse haven. In de eerste fase vertrekt twee keer per week, op dinsdag en vrijdag, een trein uit Rotterdam. Op dinsdag en vrijdag rijdt ook een trein van Neuss naar Rotterdam. Bij voldoende navraag gaat Contargo de frequentie opvoeren naar drie retourritten per week. In Rotterdam rijdt de trein tussen de terminals APMT 1, ECT Delta en Euromax, in Neuss is de Contargo-terminal in de Floßhafenstraße de bestemming.

"Met de Neuss-Multimodal-Express verbinden wij de Nederrijn van Duisburg via Krefeld, Düsseldorf en Mönchengladbach tot Keulen direct met de grootste zeehaven van Europa," aldus Jürgen Albersmann, manager Contargo Neuss GmbH. "Hiermee vullen wij onze bestaande binnenvaartverbindingen aan. Vooral tijdens hoog- en laagwaterperioden vormt de nieuwe spoorlijn een milieuvriendelijk alternatief. De treinverbinding is sneller dan het binnenschip, waardoor we ook transporten die onder tijdsdruk staan van de overvolle snelwegen in het Rijnland kunnen halen.”

Met een jaarlijks transportvolume van 2 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken in Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming heeft in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië 25 containerterminals. Op nog eens zeven locaties in Duitsland, Nederland en België is Contargo met een kantoor vertegenwoordigd. Contargo heeft eigen scheeps- en spoorlijnen. De 800 medewerkers realiseerden in 2014 een jaaromzet van 410 miljoen euro.