Clicky

 
Transport Online - Vervoerders boos over vijftigste storing Botlekbrug

Vervoerders boos over vijftigste storing Botlekbrug

Vervoerders boos over vijftigste storing Botlekbrug
16-12-2015 08:28 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM (ANP) - De regelmatige storingen van de Botlekbrug veroorzaken veel schade voor de vervoerssector. Dit stelt brancheorganisatie EVO, die dinsdag de vijftigste storing turfde sinds de opening van de brug op 12 juli. Er waren dinsdag tot twee keer toe urenlange storingen door defecte slagbomen.

Door de nieuwe storing in de brug in de A15 bij Rotterdam moesten dinsdagochtend het scheepvaartverkeer en het wegverkeer in beide richtingen worden gestremd. Vrachtwagens met gevaarlijke stoffen mogen de omleiding via de Botlektunnel niet gebruiken. Zij moeten ruim 100 kilometer omrijden via Noord-Brabant, aldus EVO. Hierdoor worden bedrijven getroffen die zuurstof vervoeren voor ziekenhuizen, helium voor neonverlichting of gasflessen voor loodgieters, schilders en dakdekkers.

Direct na de ingebruikname van de Botlekbrug afgelopen zomer ging het mis. Minister Melanie Schultz van Infrastructuur maakte zich daar boos over. De brug over de Oude Maas is een van de grootste hefbruggen van Europa.

De eerste twee maanden waren er veel storingen aan de slagbomen door vogels die op sensoren gingen zitten. Ook gaven de sensoren in verschillende delen van de brug soms te snel gevaar aan, waardoor de brug in verband met de veiligheid werd vergrendeld. Deze sensoren zijn toen opnieuw afgesteld. Dinsdag is na de twee nieuwe storingen een onderdeel vervangen van de aansturing van de slagbomen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats