Transport Online - Scholen Los Angeles dicht na dreiging

Scholen Los Angeles dicht na dreiging

Scholen Los Angeles dicht na dreiging
15-12-2015 17:23 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LOS ANGELES (ANP) - Alle openbare scholen in Los Angeles zijn dinsdag gesloten vanwege een 'geloofwaardige' terreurdreiging. Dat melden diverse Amerikaanse media. De dreiging kwam via een e-mail binnen bij onder anderen een bestuurslid van een school.

Het op een na grootste schooldistrict in de Verenigde Staten telt 640.000 leerlingen bij meer dan negenhonderd scholen. Het besluit tot sluiting werd "uit voorzorg'' genomen door het schoolbestuur.

"Ik denk dat het belangrijk is deze voorzorgsmaatregel te nemen in het licht van wat er onlangs is gebeurd'', aldus een politiewoordvoerder. Hij doelde op de schietpartij in San Bernardino, waar veertien mensen omkwamen.

"Voor het einde van de dag wil ik dat iedere school is doorzocht om er zeker van te zijn dat het veilig is voor de kinderen en personeel komende woensdag.'' In het dreigement werden rugzakken en andere pakketten genoemd.

In New York zijn de plaatselijke scholen dinsdag ook bedreigd, maar de politie daar neemt het niet serieus.

Op een persconferentie in Los Angeles riepen de autoriteiten de bevolking op het besluit om de scholen te sluiten niet te bekritiseren als achteraf blijkt dat er niets aan de hand is. "Kritiek is makkelijk als je geen verantwoordelijkheid hebt voor de veiligheid van de leerlingen en staf.''Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions