Clicky


Eerste shuttledienst Rotterdam-Frankrijk in 2016 van start

Eerste shuttledienst Rotterdam-Frankrijk in 2016 van start
15-12-2015 13:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM/DOURGES -  In het eerste kwartaal van 2016 start het Rotterdamse Shuttlewise, in samenwerking met het Franse Novatrans, een vaste railshuttle Rotterdam-Dourges. De dienst gaat vooralsnog vijf keer per week rijden.

“Via Dourges brengen we Rotterdam over het spoor in verbinding met geheel Frankrijk”, aldus Martijn Elbers, general manager Shuttlewise. “In Dourges is directe aansluiting op de zeven shuttles van Novatrans naar alle delen van Frankrijk en de dienst van Greenmodal op Marseille. Via Rotterdam ontsluiten we voor Frankrijk een efficiënte verbinding met vele shortsea en andere bestemmingen.”

De shuttle wordt gevuld met een heel diverse mix aan lading; zowel continentaal als zeker ook maritiem. Elbers: “Nu de PortShuttle rijdt, biedt dat een ideale aansluiting van de deepseaterminals op Rail Center Rotterdam, waar onze treinen op rijden.” 

Het Havenbedrijf Rotterdam is zeer content met de start van deze dienst. “De afgelopen maanden hebben we de start en uitbreiding van shuttlediensten op Zuid-Duitsland en Midden-Europa gezien, met deze dienst van Shuttlewise, komt er nu ook een efficiënte railverbinding met Frankrijk”, aldus Allard Castelein, CEO van het Rotterdamse havenbedrijf. “Een lang gekoesterde wens gaat hiermee in vervulling.”

“Deze nieuwe connectie met de haven van Rotterdam draagt ertoe bij, dat de rol van multimodaal en logistiek platform van Delta 3 Dourges in Noord Frankrijk wordt versterkt,” onderstreept de Voorzitter van Delta 3, Christophe Pilch. De terminal Delta 3 Dourges (zowel weg, water als spoor) wordt beheerd en geëxploiteerd door LDCT. Vanuit Dourges zijn er weg- en spoorverbindingen voor containers, tanks en afneembare laadbakken met (Zuid) Frankrijk, Spanje, Italië, Roemenië en Turkije.

Shuttlewise onderhoudt reeds drie shuttlediensten op Mortara, nabij Milaan, waarvan er één Rotterdam aan doet. De andere twee rijden op Gent en Krefeld.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE