Man aangehouden bij Parijs om aanslagen

Man aangehouden bij Parijs om aanslagen
15-12-2015 12:33 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP) - Een 29-jarige man is dinsdag in de buurt van Parijs aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs in november. Dat heeft een bron bij justitie tegen de krant Le Figaro gezegd.

Door de aanslagen in een concertzaal, bij cafés en restaurants en een voetbalstadion kwamen op 13 november 130 mensen om het leven.

Eerder werden in Frankrijk al twee mannen aangehouden omdat ze de Belgisch-Marokkaanse jihadist Abdelhamid Abaaoud, die de aanslagen vermoedelijk organiseerde, een schuiladres in de voorstad Saint-Denis hadden bezorgd. In België zitten acht mannen vast op verdenking van betrokkenheid.

Twee andere mannen werden dinsdag gearresteerd omdat ze betrokken zouden zijn bij de aanslagen die in januari in Parijs werden gepleegd. Het gaat om een 52-jarige man uit het extreemrechtse circuit en zijn vriendin. Zij zouden mogelijk betrokken zijn geweest bij de levering van wapens aan de man die mensen gijzelde in een Joodse supermarkt. Door de aanslagen in januari kwamen zeventien mensen om het leven.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden