Clicky


 


Vrees voor terreur bij explosies in Verviers

Vrees voor terreur bij explosies in Verviers
13-12-2015 18:49 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

VERVIERS/BERLIJN (ANP/DPA) - In het Belgische Verviers is zondagnamiddag de gevel van een pand volledig weggeblazen door een grote ontploffing, berichtte het persbureau Belga. Veertien gewonden zijn in ziekenhuizen opgenomen. Het pand is verwoest en in de omgeving is ook schade aangericht.

Er heerst angst voor terrorisme, maar plaatselijke media suggereren dat er een gasexplosie is geweest. Begin dit jaar doodde de Belgische politie in Verviers bij een inval twee uit Syrië teruggekeerde jihadisten die aanslagen in België beraamden.

Bij een gasexplosie op een kerstmarkt in Berlijn zijn zondag drie licht gewonden gevallen. De knal dreef de autoriteiten onmiddellijk tot ontruiming van de hele markt. Er brak volgens plaatselijke media paniek uit omdat veel mensen bang zijn voor terroristische aanslagen. Maar volgens de politie ging er iets mis bij het verwisselen van een gastank in een marktraam. Het ongeluk was in de wijk Prenzlauer Berg in het noorden van het centrum van de Duitse hoofdstad.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats