Transport Online - Kleine aanpassingen in nieuw 'spoorboekje'

Kleine aanpassingen in nieuw 'spoorboekje'

Kleine aanpassingen in nieuw 'spoorboekje'
13-12-2015 09:40 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT (ANP) - De nieuwe dienstregeling van NS is zondag ingegaan. De informatie wordt onder meer verspreid via de app, de website en op informatieschermen op stations. Ook het papieren spoorboekje ligt sinds vrijdag in een kleine oplage in de winkel, al is dat een initiatief van Rover en Treinreiziger.nl en niet van de NS.

Vooral vertrektijden en sporen zijn aangepast. Ook zijn er wijzigingen in de frequentie waarmee treinen rijden en heeft een aantal stations een andere naam gekregen. Zo gaat station Schiphol voortaan Schiphol Airport heten.

Tussen Alkmaar en Haarlem rijden in de ochtend- en avondspits nog maar twee rechtstreekse intercity's per uur die niet meer op tussengelegen stations stoppen, alleen in Beverwijk. Van en naar station Utrecht Lunetten rijden weer vier treinen per uur in plaats van twee.

Vanuit de Randstad rijdt er in de nacht van vrijdag op zaterdag een extra trein van en naar Drenthe en Groningen. Het aantal treinen op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Amsterdam wordt pas in de loop van komend jaar verhoogd waardoor er uiteindelijk elk kwartier een intercity moet vertrekken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions