Transport Online - Publiek welkom op verlengde A4

Publiek welkom op verlengde A4

Publiek welkom op verlengde A4
12-12-2015 09:43 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

SCHIEDAM - De forensen die dagelijks in de file staan op de A13 tussen Den Haag en Rotterdam kijken er reikhalzend naar uit: de opening van het nieuwe stukje A4 tussen Delft en Schiedam. Maar voor het zover is, houdt Rijkswaterstaat zaterdag een open dag voor iedereen die wil weten hoe het de weg erbij ligt.

Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden fietsen of wandelen over het kersverse asfalt. Ook vindt een hardloopwedstrijd plaats en mogen wielrenners proberen hun persoonlijk record te verbeteren. Het NUON Solar Team van de TU Delft komt het wegdek testen met hun door zonnewagen Nuna.

De toegang tot de A4 is op de Woudweg in Schiedam. In Delft kunnen mensen terecht bij het gebouw van Rijkswaterstaat aan de Derde Werelddreef. Daarvandaan rijden pendelbussen naar de snelweg.

De weg gaat voor het eind van het jaar of begin januari open. De snelweg is 7 kilometer lang en is deels verdiept aangelegd. De A4 kan ongeveer 10.000 voertuigen per uur verwerken. Op een gemiddelde werkdag zullen circa 128.000 voertuigen per etmaal er gebruik van maken. (ANP)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions