Zwitsers zoeken verder naar terreurverdachten

Zwitsers zoeken verder naar terreurverdachten
11-12-2015 11:47 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

GENÈVE (ANP/DPA) - De Zwitserse politie gaat vrijdag verder met de zoektocht naar een aantal mogelijke terroristen in de omgeving van Genève. De verhoogde staat van paraatheid blijft gehandhaafd, zeggen de veiligheidsinstanties.

De politie sloeg donderdag alarm omdat zich mogelijk vier terreurverdachten in of rond de stad ophouden. In het complex van de Verenigde Naties in Genève is de beveiliging versterkt en ook bij synagogen, het vliegveld en treinstations.

Toch zegt een hoge veiligheidsfunctionaris in de Zwitserse krant Le Temps dat de situatie niet te vergelijken is met die in Brussel. Daar stond het openbare leven in november meerdere dagen in het teken van verhoogde terreurdreiging.

De Zwitserse federale procureur heeft een strafzaak geopend tegen onbekende personen op verdenking van steun aan terroristische groeperingen als al-Qaeda en IS.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden