Vertrouwen transporteurs op hoogste niveau sinds 2011

Vertrouwen transporteurs op hoogste niveau sinds 2011
10-12-2015 11:35 | Financieel | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De stemming onder de ondernemers in de transportsector is licht gegroeid ten opzichte van het vorige kwartaal. Het ondernemersvertrouwen kwam in het vierde kwartaal uit op +4,5, het hoogste niveau sinds 2011. Dat blijkt uit de Kwartaalmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het ondernemersvertrouwen is samengesteld uit drie deelindicatoren: de ontwikkelingen van de omzet, het economisch klimaat in het vorige kwartaal en de omzetverwachting voor het lopende kwartaal. Deze zijn alle verbeterd ten opzichte van de meting aan het begin van het derde kwartaal. De mening van ondernemers over het economisch klimaat verbeterde het sterkst.

Verwachtingen positief

Ondernemers in de transportsector zijn positief in hun verwachtingen over het economisch klimaat. Vorig kwartaal verwachtten ondernemers per saldo nog een verslechtering. Hetzelfde geldt voor de verwachte ontwikkeling van de personeelssterkte.

De verwachtingen voor de buitenlandse omzet zijn positief. Per saldo 13 procent van de ondernemers voorziet een groei van de buitenlandse omzet.

Het aantal ondernemers dat verwacht in het vierde kwartaal prijsstijgingen door te voeren, is aanzienlijk groter dan het aantal dat de prijzen denkt te gaan verlagen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden