J.L. Mijnders breidt intermodaal wagenpark uit met tien LAG containerchassis

J.L. Mijnders breidt intermodaal wagenpark uit met tien LAG containerchassis
10-12-2015 10:15 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

MELISSANT/DUISBURG - J.L. Mijnders investeert sterk in nieuw, duurzaam transportmaterieel. Na twee herhaalde aankopen van twintig Euro 6 voertuigen, breidt het bedrijf ook zijn intermodaal wagenpark verder uit. Hiervoor klopte het bedrijf aan bij LAG Trailers voor de aankoop van tien lichtgewicht LAG containerchassis. 

Een intensief beslissingsproces ging hieraan vooraf. J.L. Mijnders onderzoekt naast de traditionele beslissingspijlers ook de duurzaamheid, veiligheid, milieuvriendelijkheid en maatschappelijke factor van nieuw materieel.

Walter Mijnders, eigenaar van J.L. Mijnders, is kieskeurig in zijn transportaankopen. Hij zocht lichte en robuuste chassis voor het transport van tankcontainers met een veilige aansluit/bediening-mogelijkheid aan de achterkant.

“Het laden en lossen van tankcontainers met gevaarlijke stoffen (ADR) brengt risico's met zich mee. Het is van levensbelang dat elke laadterminal en alle transportmiddelen goed ontworpen en geconstrueerd zijn”, aldus Mijnders.

De keuze viel ook bij Walter Mijnders voor het Belgische LAG Trailers. Hij licht de keuze kort en bondig toe: “De LAG chassis laten geen wens onvervuld, als het om laadvermogen, eenvoudige bediening en veiligheid gaat.”

De nieuwe generatie LAG containerchassis verbetert de veiligheid dankzij de open achterbouw, terwijl het chassis met drie ton eigengewicht nog meer gewicht heeft verloren. Dit is geen onbezonnen gewichtsverlies, omdat LAG nog steeds een star chassis-ontwerp hanteert om een duurzaam transport op lange termijn te garanderen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden