Transport Online - Twee verdachten zaak politiemol vrijgelaten

Twee verdachten zaak politiemol vrijgelaten

Twee verdachten zaak politiemol vrijgelaten
09-12-2015 20:32 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN BOSCH (ANP) - Twee verdachten in het onderzoek naar politiemol Mark M. zijn woensdagmiddag weer op vrije voeten. Het voorarrest van de 37-jarige man uit Veldhoven en de 33-jarige man uit Geldrop is niet verlengd. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie bevestigd naar aanleiding van een bericht van het Eindhovens Dagblad.

De mannen zijn nog steeds verdachten, benadrukt de woordvoerster. Ze worden verdacht van actieve omkoping. De twee Brabantse verdachten werden in voorarrest gehouden zodat ze het onderzoek van het OM niet konden frustreren of belemmeren.

De 28-jarige politiemol M. uit Weert wordt ervan verdacht dat hij de politie-informatie heeft verkocht aan criminelen. Hij heeft duizenden pagina's vertrouwelijke onderzoeksinformatie gekopieerd uit het politiesysteem en verkocht die informatie via mail en op USB-sticks aan derden.

Door fouten van de politie kon M. jarenlang zijn gang gaan. De man uit Weert werkte in een vertrouwensfunctie terwijl hij nog niet aan de screeningsvereisten voldeed. Toen hij daar weer af werd gehaald, werden zijn autorisaties niet ingetrokken, waardoor hij nog steeds bij de vertrouwelijke gegevens kon.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions