Clicky


Worldline en MICHELIN Solutions lanceren oplossing voor real-time beheer vrachtwagens

Worldline en MICHELIN Solutions lanceren oplossing voor real-time beheer vrachtwagens
09-12-2015 10:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Worldline, Europees marktleider in betalingsoplossingen en zakelijke transacties, en MICHELIN® Solutions zetten samen EFFITRAILERTM in de markt. Deze nieuwe oplossing, die door Michelin Solutions is gebaseerd op het telematics-platform van Worldline, verzamelt en ontsluit truck-data in real-time. De data, zoals GPS-locatie, bandendruk en aantal stationaire trucks, geeft via het rapportagesysteem informatie over de prestaties van de vloot. Tevens bevat het systeem een waarschuwingsfunctie die real time controle garandeert.

MICHELIN® Solutions heeft in samenwerking met een aantal partners een reeks oplossingen ontwikkeld als antwoord op uitdagingen waarmee Europese vrachtwagenparken worden geconfronteerd. MICHELIN® Solutions’ bestaande aanbod bestaat uit EFFIFUELTM - een internationaal aanbod voor de reductie van brandstofconsumptie - en EFFITIRESTM, een portfolio voor bandenleveranciers, inclusief - als klanten dit wensen - de belofte om de consumptie van brandstof te beperken.

Als vervolg op dit bestaande aanbod lanceren MICHELIN® Solutions en Worldline nu samen EFFITRAILERTM. Voortbouwend op de standaardmodules van Worldline’s Connected Vehicles-oplossing ondersteunt EFFITRAILERTM klanten van Michelin Solutions met diensten die waarde toevoegen en waarmee zij het management van trucks kunnen optimaliseren.

“Met behulp van EFFITRAILERTM kunnen vrachtvervoerders hun operationele marges verbeteren, terwijl zij de beveiliging van hun lading kunnen versterken en een betrouwbare levering garanderen. Door de modulaire opzet van haar platform en operationele capaciteit kunnen we een beroep doen op Worldline voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en deze in heel Europa uitrollen”, vertelt Philippe Miret, CEO van Michelin® Solutions.

“De lancering van de Connected Vehicles-oplossing van Worldline voor de wagenparken van de klanten van Michelin® Solutions toont aan dat we op een effectieve manier invulling kunnen geven aan klantbehoeften met betrekking tot het vergaren en analyseren van data, ongeacht de aangesloten apparatuur. We willen Worldline positioneren als een betrouwbare partner die in staat is klanten gedurende de volledige levenscyclus van onze oplossingen te ondersteunen”, aldus Olivier Stuckens, Managing Director Mobility & e-Transactional Services van Worldline.

Worldline is Europees marktleider in de markt voor zakelijke transacties en betalingsverkeer. Het bedrijf biedt ondersteuning bij het aanbieden van IT-diensten en stimuleert de winstgevende groei van haar klanten door de ontwikkeling van innovatieve hightech transactiediensten. Met ruim 40 jaar ervaring en een sterke lokale aanwezigheid is Worldline uitstekend gepositioneerd om bedrijven van elke omvang te ondersteunen en een bijdrage te leveren aan hun prestaties in een dynamische markt. Het bedrijf realiseerde een omzet van 1,15 miljard euro in 2014 en heeft wereldwijd meer dan 7.300 mensen in dienst. Worldline is een Atos company.